28 Şubat 2021 Pazar

Lazer İle Vajina Daraltma (Vajinoplasti Operasyonu)


Lazer İle Vajina Daraltma  (Vajinoplasti Operasyonu)
Dr. Öğr. Üyesi Ayşe KONAÇ


Lazer İle Vajina Daraltma (Vajinoplasti Operasyonu)

Vajina daraltma operasyonu, cinsel ilişki sırasında çiftlere rahatsızlık veren gevşeklik hissini düzeltmeyi amaçlayan bir cerrahi müdahaledir. Aynı zamanda stres inkontinans veya diğer sarkmalara da çözüm sunabilir. Bu operasyon, dış genital bölgenin görünümünü güzelleştirmek için labium minörlerin düzeltilmesi ameliyatı ile birlikte de gerçekleştirilebilir.

Vajina daraltma operasyonu, genellikle normal vajinal doğum yapmış veya zor kilolu bebek doğurma geçmişi olan hastalara uygulanır. Ancak yapısal veya başka nedenlerle vajinal genişlikten rahatsızlık duyanlar da uygun görülür lambda tarafından yazılmış ve onaylanmışsa yapılabilir.

Bu operasyonun amacı, vajinadaki bol kısmı cerrahi olarak çıkararak daraltmak ve altındaki bağ ve kas dokusunu sıkılaştırarak cinsel ilişki sırasında daha iyi bir kavrama sağlamaktır.

Yaş ilerledikçe kas ve bağ dokusu zayıflayabilir ve bu durum idrar torbası ve kalın bağırsağın vajinaya doğru sarkmasına neden olabilir. Bu tür durumlar için vajina duvarlarına cerrahi düzeltmeler yapılabilir.

Operasyon genellikle lokal veya genel anestezi altında yapılır ve 30-45 dakika sürebilir. Ameliyat sonrası hastalar birkaç saat gözlem altında tutulur ve daha sonra eve gönderilebilirler. Yaklaşık 4-5 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Eriyen dikiş iplikleri kullanıldığı için dikişlerin alınmasına gerek yoktur.

Bu operasyon, hastaların memnuniyetini artıran ve yaşam kalitesini yükselten olumlu sonuçlar veren bir müdahaledir.

İletişim Bilgileri ve Ulaşım
Dr. Ayşe Konaç'a ulaşmak için aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanabilirsiniz:

Adres: Zeytinlik Mahallesi Fişekhane Caddesi No:34, Ak Apartman Kat:5 Daire:14, Bakırköy / İSTANBUL

Telefon: 


Her yaşta sağlıklı ve mutlu bir yaşam için Dr. Ayşe Konaç ve ekibi sizleri bekliyor. Kadın sağlığındaki en son tedavi yöntemleri ve lazer teknolojileri hakkında daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçin. 💜


EmoticonEmoticon